HírekKanokSzukákAlmokKépek VideókDogInfoKapcsolatLinkek

Tapasztalatainkkal szeretnénk segíteni a kiállításra járóknak.


Oltási könyv (útlevél), eredeti törzskönyv, nevezési visszaigazolás (ha nincs akkor a nevezés és a befizetett csekk, utalás igazolása).

Víz:
Minimum 2 liter. Hosszú útra, nyári melegben gondolni kell a kutya locsolására is és érdemes több vizet vinni. Nem minden kiállításon tud az ember könnyen vizet szerezni. Hazafelé útra sem árt, ha marad tartalékban, netán dugóba keveredik az ember a nyári hőségben, akár a határon kell órákat állni.

Vizes tál: Önmagáért beszél : ) Valamiből inni kell a kutyának. Nem igen jó, ha a kiállításon idegen kutya vizéből iszik. Bármi betegséget hazavihet csak, mert szomjas volt.

Pokróc, pléd, fekhely: Valami fekvő alkalmatosság, ami az otthoni szagokkal van tele, kényelmes, a gazdi is elfér rajta.

Felvezető póráz, nyakörv: Vékony bőr póráz. Nyakörv vékony lánc, ami nem takarja a kutya nyakát, nem többsoros fojtó, nem nagy szemű lánc. Van olyan bőr póráz, amelyik egyben nyakörv is.

Kéztörlő törölköző : Igazából nyáltörlésre kell. Ha nyál nincs is ivás után, azért érdemes megtörölni a kutya pofáját. Jól jön még a melegben bevizezett rongy, hogy azzal törölgessük, hútsük az ebet.

Esernyő, napernyő nem árt, ha elfér az autóban érdemes elvinni, max nem kell.

Táska, amibe minden felsorolt kellék belefér a könnyebb szállítás érdekében.

Ha kényelmesek vagyunk kempingszéket, sátrat is vihetünk. Kényelmes megoldás a pár másodperces sátor is, amit letéve magától kinyílik (összecsukni már kalandos : ))

Természetesen a KUTYÁT se hagyjuk otthon!

Külföldi kiállításokra még fontos:

Útlevél kötelező, Gazdi nézzen utána, hogy ahová utazik elég a személyigazolvány, vagy neki is kell útlevél.

Érdemes gyógyszerről is gondoskodni. Fájdalomcsillapítók (fejfájás, fogfájás..), lázcsillapító, kötszer, ragtapasz.